don’t givee up! […]

Így van! Nem szabad semmit sem feladni, mikor olyan közel a cél. Az emberek többsége pont ott torpan meg, a vége előtt, mert elfáradt, megfáradt a lélek a sok küzdelemben, az akarásban és a harcban. Pontosan ilyenkor kell még egy vagy két lapáttal rányomni a bélyeget a borítékra, mert a cél már közel van és az eredmény is megfizetődik, lassan de biztosan.

Jelen pillanatban érzelmi hullámok között vergődök, mint testileg és mint lelkileg, természetesen az iskola miatt. Lassan elkezdődik a hajtás, pedig még vizsgaidőszak arrébb van.. 1 hónap, bár az mindjárt ide ér. Lassan ránk szakad az ég, jönnek a viharfelhők, előre kell gondolkodni. Az már más dolog, hogy a tavaszi fodrászlátogatásom hogy és mi módon fog zajlani (ilyen dolgot, valahogy könnyebb előregondolni, megtervezni, átformálni), nem úgy mint egy tanulási fázist, folyamatot. Több hétre kell előre gondolnom, hogy maradjon mindenre időm, hogy időbe kezdjek el tanulni, mert ha egyszer valami felgyülemlik szét szakadok mint egy darabka papír és cellux ragasztó sem tudna rajtam segíteni. Az őszi szünet elvárásokat próbált állítani elém, miszerint “Tanuljunk, mert megbukunk!” szlogen függött az ajtónkban. Tanulni kellett volna, de mit? A tárgyak adottak voltak, csupán a fontossági sorrend nem volt az elején tiszta, hogy melyiket helyezzem előtérbe, melyikre fektessek nagyobb hangsúly. Szünet végére már inkább a hamarabb bekövetkező megpróbáltatásra fektettem a hangsúlyt és nem kellett azon stresszeznem, melyiket mikor tanuljam, mert meg volt a maga cuki sorrendje.

Ahogy vissza tértünk a padok és tornatermek területeire, nem várt meglepetés ért bennünket. Ismét nyakunkba kaptuk a heti tanulnivalókat és a párhét múlvára kifüggesztett dolgozataink tematikáját, amire bőszen el kellene kezdenünk készülni. Fogunk is csak módjával. A diák sem tud több felé szakadni, de ezt a tanárok nem tudják és nem is akarják megérteni.. pedig előttük van saját példájuk, ami valószínűleg nem csupa parti és lazítás volt…

Ha nehéz is akkor is muszáj küzdeni, amíg vége nem lesz a megpróbáltatásoknak, ha vért izzadunk is csak jó sülhet ki belőle!

Reklámok