beadandó – kipipálva??

Mostanra már szerintem van vagy 2 órája annak, mikor elkezdtem a beadandómat csinálni. Beadandó, házi dolgozat, kinek melyik hangzása felel meg. Nem gondoltam volna, hogy egy kézi beadandóval ennyit fogok babrálni, de érhetnek még meglepetések.

Elég érdekes témákat kellett kiírogatni a könyvből, ami nem szűkölködött információkkal; az egész anyag van vagy 170 oldal, de nem vészes, áh! Igaz, nem mostanra kell megfelelni, leadni a papírokat, de tavaszi szünetben úgy gondolom, lesz más dolgom is, főleg tanulni. Nem csodálom, hogy ennyi időmet elvette már most ez a kis papírmunka, hátha még a szünetben csináltam volna, hogy de hogy fájt volna a szívem, hogy nem mehetek ki a jó időbe. Fél délutánom biztos oda lett volna, most pedig az alvási óráim csökkentek, fogyatkoztak meg ezáltal, de legalább készen vagyok. Remélem.

Mivel anyum fülembe ültette a bogarat, hogy biztos kézzel kell e írni a beadandót? Hát, erre csak azt tudtam felelni, hogy a tanár nem mondott semmit, és levélben sem küldött semmi különöset, csak hogy 3 elem oktatását órai vázlatban írjuk le, oké ez meg is történt. De ha a szünet után azt meri mondani a nő, hogy neki nyomtatva kell az egész, képébe vágom. Jó, hát persze, ilyet nem csinálunk, de én visszasírom a régi kézitanárbácsinkat. Hogy miért? Mert ha csorogtál is az izzadságtól óra végére legalább tudtad, mit hogy kell csinálni és az ahogy csinálod, tuti és biztos hogy helyes, mert a tanár elmondta, elmagyarázta a dolgokat, ott javított ki ahol kell és akkor amikor muszáj volt. Most az óra milyen? Sajna olyan, hogy ezt a kedvenc sportomat képes megutáltatni velem. Egyik alapvonalról a másikra futunk és passzolgatunk és egy árva szót nem szól, hogy: “Te, Piroska, azt a labdát ne úgy dobd, nem úgy kell tartani, ezt és ezt csináld jobban, mert ez és ez rossz!” E helyett kapjuk azt a gyakorlat végén, hogy: ” Hát, látom ez még nem megy, majd gyakoroljuk még!” De kérdem én mit kell még gyakorolni, főleg azon amiről azt sem tudjuk hogy jók e egyáltalán vagy hogy úgy kell e csinálni ahogy az elő van írva. Határozatlan és még kezdő, habár eddig nem éppen főiskolán tanított elmondása szerint. Igyekszem nem rossz szemmel nézni rá, sőt hát nem is szabadna, hiszen a tanár szava szent és sérthetetlen, főleg ilyen felsőbb oktatásokban. Viszont mi ezzel nem megyünk semmire, nem fejlődünk semmit, ha a tanár is bizonytalan abban amit taníttat velünk, elvár tőlünk. Személy szerint csak tengek – lengek a pályán, megcsinálom természetesen a feladatokat, de igyekszem a többieknek segíteni, akiknek az egész általában kínai. Érthető, ha példát nem látnak rá, akkor nem tudják azt kivitelezni, hiszen akinek nem ez a sportja, honnan tudja, hogy mi micsoda?

Már csak reménykedek egy e-mailben, hogy esetleg elküldi a követelményeket a beadandóval kapcsolatban vagy valaki megnyugtat, hogy jó lesz kézzel írtan is.

Reklámok