not just a simple friend

Mindig jó, ha van egy társ melletted, aki fogja a kezed vagy csak reális gondolatokkal tömi tele a fejed. Mert bizony kell egy ilyennek lennie. A társ szó alatt nem konkrétan párkapcsolati társról beszélek, egy ilyen társ lehet akár egy barátnő, akivel évek óta jóban vagytok; már a mondatot is egymás helyett fejezitek be és vannak olyan apró örömöket keltő pillanatok, amiket csak ti ketten érthettek meg és ez mosolyt csal az arcotokra.

A barátság legnagyobb próbája nem az, ha a magunk hibáit tárjuk fel barátunknak, hanem, ha neki tárjuk fel az övéit.

Nekem is van egy ilyen társam, akire számíthatok bármikor – úgy érzem – és ez mosolyt csal az arcomra. Nem tartózkodik attól, hogy nyáladzó nyávogásom közepedte jól szituált tarkóvágást hajtson végre még monitoron keresztül is, aminek a következménye, hogy megszűnik a nyáladzásom és már szégyenlem is össze magamat oda és vissza, fel és le, ki és be… Néha kell egy ilyen pofon, hogy észhez térjek, hogy ne legyek önző és önfejű. De ki nem ilyen? A barátok ezért vannak, hogy vissza rángassanak a földre ha a rózsaszín felhő túlságosan is ellepte volna elménket vagy csak szimplán meg vagyunk bolondulva. Az ilyen személyek felbecsülhetetlen értékűek és vigyázni kell rájuk nagyon. A mi barátságunk elég sokat meg élt, jót is rosszat is, de remélhetőleg a jók vannak fölényben. Ha utána kellene számolnom, szerintem ez a barátság 7-8 éve tart töretlenül. Azóta jöttek hullám völgyek és hegyek, amik próbára tették egymás iránti hűségünket, de büszkén mondhatom, hogy még ennyi év után is jókat tudunk nevetni együtt. A külön utakon járás, más néven a külön iskola is elég nagy próbatétel, hiszen nem láthatjuk mindennap a másikat és más – más akadályokkal kell mind a kettőnknek szembenézni és megküzdeni.

Imádom személyed és imádni is fogom, remélem segítségemre leszel ezek után is, mikor a nagy gonosz rózsaszín felhő vagy saját önfejűségem akar lenyomni a porba! {♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ -♥ barátság évei szívekben }

Nincs emberi kapcsolat, mely megrendítőbb, mélyebb lenne, mint a barátság. A szerelmesek, igen, még a szülők és gyermekek kapcsolatában is mennyi az önzés és hiúság! Csak a barát nem önző; máskülönben nem barát. Nincs titkosabb és nemesebb ajándék az életben, mint a szűkszavú, megértő, türelmes és áldozatkész barátság. S nincs ritkább… A barátság szolgálat, erős és komoly szolgálat, a legnagyobb emberi próba és szerep.

Remélem ezen túl is megmaradsz nekem igaz barátnak a külön utak után is. Sok – sok kiülős – beszélgetős – biliárdos – cappuccinos – kacagós – sírva nevetős estét, délutánt, napot tölthetünk még együtt! ♥

 

 

Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. S azért a találkozás csak viszontlátás. Amikor pedig az ember barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. Valahol együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt.

Reklámok