házi gyros

Az ajánlókat megtalálhatjátok fent a menüsoron ✿ Finomságok menüpont alatt is!

Egy nagyon egyszerű, kis receptet fogok megosztani, amit barátnőmtől kaptam. Nálunk, itthon, hatalmas sikert aratott és az elkészítése is izgalmas volt számomra. Biztos, hogy sokszor fog még szerepelni a menük között! :)

recept1_gyros

hozzávalókHozzávalók:

  • 1 kg csirkemell (vagy sertéshús, esetleg pulykamell)
  • gyros por (Knorr gyros por és öntet egyben is megtalálható!)
  • olaj

Öntethez:

  • 1 csomag salátaöntet (por)
  • 2db natúr joghurt

Körethez:

  • fehér, lila (vörös) káposzta lereszelve vagy felkockázva
  • paradicsom, paprika
  • uborka, hagyma
  • sültkrumpli

ízlés szerint fűszerek

elkészítésElkészítés: A kockára vágott húst a gyrosporban állni hagyjuk úgy 10-15 percig, míg magába nem szívja az ízeket. Ezek után kevés olajon megpirítjuk, megsütjük serpenyőben. Ezzel készen is van a gyros hús. Az öntet alapanyagait összekeverjük és hozzá keverjük a zöldséges köretet, ezt ízlés szerint fűszerezhetjük még. A sült krumplit kisütjük. (Én személy szerint a csíkokra vágott, otthoni kis krumplikat használtam, mert úgy gondolom az egészségesebb; de aki a bolti fagyasztott sült krumplit kedveli, akkor ő azzal csinálja!)

Jó étvágyat!

Advertisements

Szolj hozzá bátran! - ne féj, nem harapok (hamm)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s