tomb raider

Az ajánlókat megtalálhatjátok fent a menüsoron ✿ Filmek & sorozatok & játékok menüpont alatt is!

Gondolom meglepő, hogy egy számítógépes játékismertetővel fogok most előrukkolni. De szerintem ezt is kell, egy kis változatosság nem árt a sok egyhangú téma között. Miért éppen Tomb Raider?

A kérdésre a válasz az, hogy kicsi korom óta a főszereplő nő, Lara Croft nagyon rányomta a bélyeget az én kis személyiségemre. Rengeteget formálta, olyan akartam lenni mint ő… talán még most is. Mivel régész és kincskereső a csillagász hobbi után egyből a régészet és a történelem lett az új hobbim. Ahogy teltek az cikk3_tombraiderévek, egyre jobban láttam, hogy á-á, nem a történelem lesz az, ami igazán motivál, így inkább a fizikai erőre fektettem a hangsúlyt. Tetszett az, hogy a karakterrel meg lehet különféle trükköket csinálni; ilyen szaltó, olyan szaltó, így húzza fel magát, erős karok.. hmm.. így aztán a katonasulin gondolkoztam. Mivel az is távolinak tűnt, hogy én oda menjek, egy “lebutított változatára” voksoltam és a testnevelés mellett döntöttem; ahol ugyan úgy lehet erősödni és fizikai edzést végezni. Ahogy egyre jobban nőttem, úgy komolyodtam és máshogy néztem a karakterre, és most már a tudására is vágyom. A fizikai erőt persze nem lehet felülmúlni, de jó magam is kalandvágyó vagyok, talán ezért tetszett meg ennyire a karakter, mert ő is szabad szellemű.

Elérkezett a 2013-as év, és én már tűkön ültem és alig vártam már a márciust, hogy kijöjjön a legújabb része a Tomb Raidernek. Hát nem csalódtam. Ez a rész egyszerűen lenyűgözött. Miért? Mert Lara, itt annyi idős mint majdnem én, és hogy ebben a korban tapasztal meg sok sok kegyetlen dolgot, harcol a természet ellen.. pont ilyen akartam mindig is lenni és csinálnak nekem egy ilyen nagyszerű karaktert, akivel nyugodtan tudok azonosulni, hát elolvadok menten!

De a játékról pár szót. A történet az ifjú régészkutató és csapatáról szól, akik Japán partjainál egy bizonyos kincset keresnek, s nagy vihar kerekedvén, hajótörést szenvednek és pont a jó szigetre sodorják a habok őket. Persze a szigetet csúnya vallásos, fegyverrel felszerelt emberkék védik őrzik és rögeszméjüké vált a sziget, ergo innen nem megy el senki; sőt! maga a sziget sem engedi el őket könnyen.. Larának rengeteg feladata lesz ezáltal. Nem csak azért, hogy túlélje a vadon törvényeit, a barátait és társait ki kell szabadítania a “szekta” karmai közül. A történet során sok tárgyat talál, felfedez, illetve rengeteg fegyvere lesz (amit el sem tudunk képzelni, hogy tud cipelni?????). Sajnos megtanul ölni, megtanulja meghúzni a ravaszt, ami sajnos muszáj. A videóbejátszásokban azért a készítők az érzelmekre is kellőképpen odafigyelnek, hiszen egy ilyen kaland eléggé megtudja viselni a hősnőnket is. A karakterek szépen ki vannak dolgozva, nekem nagyon tetszik a fiatal Lara. A csapattagok is jól megvannak választva, meg vannak kik a barátok, ki a fekete bárány, ki az akinek muszáj meghalni, ki az aki túl fogja élni. Még sajnos nem volt időm végigjátszani, de már nem sok kell hozzá. Maximalista révén,ezt úgy érzem 100%-os lesz, hiszen eddig sikerült minden kis részt maximálisan megcsinálnom. Ez van, aki szereti az már csak kijátssza tisztességesen!

Szerintem nem lehet csalódni ebben a játékban, hiszen tényleg izgalmas és nagyon jó a történet. Az előző részekhez képest szerintem felrakták az ‘i’-re a pontot. Ha pedig pontozni kellene akkor tőlem kapna egy 10-es!

Reklámok

Szolj hozzá bátran! - ne féj, nem harapok (hamm)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s