csillag a szemben

Volt már olyan barátod vagy barátnőd, hogy nem tudtál neki megbocsájtani? Hogy annyira a lelkedbe tiport, hogy onnantól kezdve nincs visszaút? Volt már olyan barátod / barátnőd, aki hónapokig nem keresett és azt sem tudtad mi van vele? Volt már olyan, hogy ez fájt? Volt már olyan, hogy vannak kivételek? Mikor nem beszéltek hosszú ideig és mikor oda kerül a sor, hogy újra beszéljetek; volt már olyan érzésed, mintha tegnap beszéltetek volna utoljára és az a hosszú időszak mintha nem is létezett volna? Mert ha hiszed, ha nem van ilyen. Ebben a helyzetben, ebben az érzésben megtudod tenni, hogy megbocsájtasz a másiknak, bármit is tett? Bármennyire is fájt? Tudod azt mondani: kezdjük újra!

Van feltétel nélküli barátság is. Én TUDOM. Nekem VAN. Leírhatatlan érzés! Mikor tudod, hogy a másik is hibázik, hogy hosszú kihagyás után megvilágosodunk és mintha a rossz idő, a rossz pillanatok meg sem történtek volna, ezek az igazi barátok. Mikor ott vannak neked a legrosszabb pillanatokban, mikor megnyílik alattad a föld, nekik csak egy szó kell és ott vannak.

Felejthetetlen és őrült, maradandó emlékként könyvelhetjük el Nitussal és Dórikával az Augusztus 9.ét. Hogy mit csináltunk vagy mitől volt különleges? Jól kitomboltuk magunkat valamelyik diszkóban? Ugyan kérlek! A domboldalban egy üveg erős itallal és egy kis telefonból szóló zenével miénk az éjszaka; miénk a VILÁG. Az hogy különbözünk, az hogy vannak korkülönbségek talán még közelebb hoz minket. Már már nem is barátként, büszkén állíthatom, hogy TESTVÉRKÉNT gondolunk egymásra. Nincs is jobb dolog együtt hülyülni egy nagyot az éjszakában. Van titkod, ami nyomja a szíved? Csináltál őrült dolgot? Van mondanivalód a sexről? ….  Hihetetlen jó érzés, hogy ha még egy fűszálról is úgy tudunk beszélgetni, mintha az lenne a világ közepe. Nincs tabu, nincs titok. Azért vagyunk egymásnak, hogy segítsünk magunkon és a másikon; hogy TANULJUNK!

Igen, voltak érzelmes pillanatok, voltak könnyfakasztó kacagások. Voltak olyan dolgok, amiktől a hold is septiben elbújt a hegy mögött, mert már ő pirult a hülyeségbe bele. De az a leírhatatlan érzés, mikor a barátnőidnek is hiányzik a te párod. Igen, már hosszútávú kapcsolatom van és nem tagadom, hogy komoly. Ők élvezik a szingli életet, de ettől él miért nem örülhetnék velük? És sosem gondoltam volna, hogy egy kis könnycseppet tudnak előcsalogatni azzal, hogy már már a bátyjuknak tekintik Márkót. És, hogy hívjam őt is, mert nekik hiányzik a társasága, ő sosem zavarna, mert előtte is eltudnák mondani ugyanazt, amit csak 6 szem közt mondanának. Erezd-el-a-hajam-görbe-estét csaptunk? Igen. Csajos volt? Igen. És ettől függetlenül a páromat is oly szívesen várják, mert nekik ez nem számít, hogy szavakat erre nehéz találni. Csodálatos.

Hogy hány igaz barátom van? Az a néhány. TÖKÉLETESEK. Az az őszinte 4-5 ember az akit egész életemben magam mellett szeretnék tudni. Nem kell nekem lehozni a csillagokat, pedig biztos megtennék; de látom szemükben az igaz csillagot és ez nekem bőven elég. Hogy most csak 3an voltunk, bőven elég volt. De akik nem voltak itt is ugyan úgy fontosak számomra. Főleg ha úgy tudunk elbeszélgetni a találkozásunkkor, mintha csak tegnap találkoztunk volna utoljára.

Mi a konklúzió ebből? Becsülje meg mindenki azt a maroknyi embert, mert ők az igaziak, akik veled maradnak! Voltak rossz napok és még rosszabbak és ezek után a szemébe mersz nézni a másiknak és egyszerűen már eszedbe sem jutnak azok az idők, na ŐK azok akik nem kitalált személyek, akik nem csak akkor keresnek mikor nincs más számukra, ők azok akik a barátságukkal felérnek egy világegyetemnyi fényes csillaggal.

Reklámok

csillag a szemben” bejegyzéshez egy hozzászólás

Szolj hozzá bátran! - ne féj, nem harapok (hamm)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s