Számomra a játék- és szabadidő szervező….

Részlet egy beadandó dolgozatomból…

[..] A szabadidő szervező, mint pedagógus egy olyan személy, aki csapatban dolgozik, aki tele van ötletekkel és kapcsolatokkal, aki az iskola életét kiszínesíti, és lelkesedése sosem lankad. Aki próbálja a generációk különbségét és szakadását összefoltozni a különböző rendezvényekkel, legyen szó kicsikről vagy éppen nagyokról. A szabadidő szervező ugyan úgy kiérdemli és kiharcolja a maga pozícióját egy iskolai testületben, még akkor is, ha a mai világban már nem becsülik ezt a különleges szakmát.

Úgy gondolom, a szabadidő szervező az iskolában elengedhetetlen és nélkülözhetetlen, mivel ő az, aki a diákok és gyerekek igényét közvetíti a felnőttek egyhangú világába és próbálja megvalósítani az érdekeket, még akkor is, ha a felnőttek sokszor elfelejtik, hogy ők is voltak gyerekek; míg talán a szabadidő szervező örökre gyerek marad.

[..]

A szabadidő szervező munkájában a játék – legyen szó iskolai foglalkozásról vagy éppen egy nagyszabású rendezvényről – egy olyan rejtett vagy nem rejtett ötlet, ami elengedhetetlen egy rendezvény életében. Véleményem szerint küldetésének az kell lennie, hogy a generációs különbségeket egyensúlyba hozza; kiálljon a diákokért és emlékeztesse a felnőtteket, hogy a szürke hétköznapokon kívül is lenni kell “haszontalannak tűnő” elfoglaltságoknak, vagy éppen osztály-, és iskolaközösség építő rendezvényeknek. Lelkesnek, kreatívnak kell lennie, s mindehhez szüksége van a diákokra, gyerekekre, akik azt a plusz ötletet adják, amitől a szabadidő szervező jobbnál jobb ötletekkel tudjon előállni. Meg nem szűnő játéköröme révén a szabadidő szervező – akár hol is végezze ezt a tevékenységet – hű marad önmagához és örök gyermek marad.

Reklámok

Számomra a játék- és szabadidő szervező….” bejegyzéshez egy hozzászólás

Szolj hozzá bátran! - ne féj, nem harapok (hamm)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s