Lassan jársz tovább élsz – a türelem 5 éve

5evesavm

 

 

2011. június 14. – Ekkor született meg a blog, ekkor indultak az akkor éppen frissen érettségizett elme szárnypróbálgatásai. A meleg nyári napokon, mi mást kezdhetett volna egy akkor még éppen hogy felnőtt fiatal? A bejegyzésre jellemzőek voltak a fennkölt írások, spekulálások, panaszkodások és élmény-elmesélések. Talán még több bejegyzés is született hetente, leginkább az író számára, afféle emlék-rögzítés céljából. A közönség akkor egyáltalán nem is számított, az író magának szórakozásképpen vetette papírra érzéseit.

A folyamat lassú volt, a blog is lassan változott. Az évek múltával már egyre ritkábbak és komolyabb hangvételű írások is megjelentek; észbe ötlött az olvasókör kialakítása is, barátok szerzése. A blog szépen lassan kialakította az arculatát, az író érdeklődési és tapasztalati körét vetette papírra, ahol tanácsokat, tippeket, tapasztalatokat, jó kívánságokat ad az éppen erre járó olvasó számára. Konzervativizmusból még most sem elég, hiszen fontos a szépen megfogalmazott, precíz, még is könnyen érthető mondatok és gondolatok. Valahogy a régmúlti szokások jobban elnyerték az író tetszését.

A blogolás során sokszor felmerült a kérdés, hogy meddig még? Kinek? Vagy hogy minek és miért írjunk? Majd ez is szépen átalakult, kezd kifejlődni egy szokás, egy rutin, ahol apró, még is fontos emlékek kerülnek leírásra; ahol érettebb vélemények és kívánságok tömkelegét olvashatja az olvasó.

Felmerülhet a kérdés, hogy akkor én mit akarok? Csupán szeretném megosztani a világgal, a nem világot megváltó tapasztalataimat, éreztetni az olvasóval, hogy nem csak ő örülhet az apró dolgoknak (mert biztos van rajtam kívül más is), hogy az apró ötletekkel másokat mennyire boldoggá lehet tenni és hogy én sem vagyok más, mint ember, diák és tanár, dolgozó munkás és néha lazító – nem törődökmostsenkiveléshagyjanakbékén hétköznapi ember; akit az a maroknyi olvasótábor is elfogad annak, amilyen. :)

Így telt hát el az a fél évtized, tele Harry Potter univerzummal, a barátság változásaival és nehézségeivel, az apró örömök megragadásával, random idézetekkel és hangulatokkal, komolyodó bejegyzésekkel, tapasztalatokkal, visszatekintő listákkal, és velem a néha ihlethiányos íróval. :)

Egy picike összefoglalót a blogról még itt találhatsz, ha kíváncsi vagy min ment keresztül a blog és én.  /Rólam topic/

 

Reklámok

Lassan jársz tovább élsz – a türelem 5 éve” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Hát igen! Pontosan ilyen változásokon mentél keresztül, hiszen a blog, te magad vagy! ^^ Bár időm nem mindig engedi hogy lelkiismeretesen olvassalak, igyekszem visszaolvani, mikor ide betérek! Örülök hogy olvashatlak, mert sokszor ad erőt pozitív életszemléleted, vidámságod,kitartásod! ;) 😘

Szolj hozzá bátran! - ne féj, nem harapok (hamm)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s