Weekly Weasley #31-38 – Egy hónap meséje

logo_new_weekleyweasley001

Közhírré tétetik!  Közhírré tétetik! Közhírré tétetik! Közhírré tétetik! Közhírré tétetik!

Egy hónapnyi kaland, megtörtént esemény, múlt és élmény, ami jóról és rosszról is szólt egyaránt, ami valahogy sosem akaródzott papírra kerülni, amit valamiért nem tudtam vagy nem akartam leírni, amit most még is összefoglalok.

Ha távlatokban nézzük ez az elmúlt egy hónap szinte semmiségnek tűnik, amit már mögöttem van, még is ha visszagondolok rengeteg mindent történt velem, mióta az utolsó Weekly Weasley-t megírtam. Sok döntés és felhő csapott össze a fejem felett. Sok mindent át kellett értékelnem, sorrendbe állítanom a legfontosabb dolgokat az életemben, ami nagyban befolyásolja a jövőmet és a jelenemet egyaránt. Sorba kellett raknom azokat a dolgokat, amik közül mindegyik az első és legfontosabb helyett akarta magának.

Így történt hát, hogy az egyetem és a munka között kellett választanom, habár veszteni valóm nem igazán volt, így is úgy is jól jöttem volna ki belőle, viszont ha az időbeliséget nézzük, akkor nagyon, de nagyon sok minden csak csúszhat és halasztódhat. Így született az az elhatározás, hogy az egyetemem, a szakdolgozatom és a diplomám megszerzése júniusra tolódik, tehát egy félévet halasztok amiatt, hogy a tanári portfóliómat eltudjam készíteni.

De nézzük is egy picit részletesebben a történteket. Volt egy bizonyos novemberi határidő, igazából kettő. Egy a szakdolgozatnak és egy a tanári portfólió feltöltésének véglegesítésének. Ha a szakdolgozatomat időben leadom és nincs időm a portfólióhoz, akkor a tanári minősítésem plusz 1 évet ugrik, ami azt jelenti, hogy ha most nem csinálom meg, akkor csak 2019 januárjában kapok fizetés emelést, viszont ha a portfóliót választom és arra összpontosítok, akkor a diplomám megszerzése még 2017-ben, júniusában meg is kapom, így azzal a fizetés emeléssel csak 4 hónapot csúszok. Így született meg az a döntés, hogy csapot papot hagyom az egyetemet, mert azt egy féléven belül eltudom végezni, viszont a portfólió elkészítése és a minősítési eljárás már nagy dolog, ott csak évente lehet jelentkezni és minősíttetni, ami valljuk be jó nagy kitolás az emberrel, főleg ha még gyakornoki státuszban van.

A szakdolgozatom és az egyetem hátrébb utasítása viszonylag könnyű döntés volt. Miért is? Talán azért, mert azokon a bizonyos blokkszemináriumokon, amik azért lettek volna, hogy segítsenek, több kérdőjelet és kérdést kaptunk mint válaszokat. Sajnos ez az, ami dühítő volt számomra, míg a portfóliónál kaptam egy több mint 100 oldalas útmutatót, ami kerek perec leírja mit kell feltöltenem. A szakdolgozatomnál sajnos túl nagy témakört választottam, amit ilyen rövid idő alatt képtelenség lett volna megírni, ráadásul ha már ennyit tanultam, akkor egy szép és kerek egész dolgozatot szeretnék leadni, nem pedig egy összecsapott valamit, amit minőségi munkának sem lehetne nevezni.

A döntés így egyértelmű volt, portfólió pipa, már a minősítési időpontom is meg van, január 3.-ától pedig ismét nekiülhetek a szakdolgozatnak, most már a letisztult formáját és témáját átgondolva haladhatok előre :)

Reklámok

Szolj hozzá bátran! - ne féj, nem harapok (hamm)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s