Házi gyros

Egy nagyon egyszerű, kis receptet fogok megosztani, amit barátnőmtől kaptam. Nálunk, itthon, hatalmas sikert aratott és az elkészítése is izgalmas volt számomra. Biztos, hogy sokszor fog még szerepelni a menük között! :)

recept1_gyros

hozzávalókHozzávalók:

  • 1 kg csirkemell (vagy sertéshús, esetleg pulykamell)
  • gyros por (Knorr gyros por és öntet egyben is megtalálható!)
  • olaj

Öntethez:

  • 1 csomag salátaöntet (por)
  • 2db natúr joghurt

Körethez:

  • fehér, lila (vörös) káposzta lereszelve vagy felkockázva
  • paradicsom, paprika
  • uborka, hagyma
  • sültkrumpli

ízlés szerint fűszerek

elkészítésElkészítés:

A kockára vágott húst a gyrosporban állni hagyjuk úgy 10-15 percig, míg magába nem szívja az ízeket. Ezek után kevés olajon megpirítjuk, megsütjük serpenyőben. Ezzel készen is van a gyros hús. Az öntet alapanyagait összekeverjük és hozzá keverjük a zöldséges köretet, ezt ízlés szerint fűszerezhetjük még. A sült krumplit kisütjük. (Én személy szerint a csíkokra vágott, otthoni kis krumplikat használtam, mert úgy gondolom az egészségesebb; de aki a bolti fagyasztott sült krumplit kedveli, akkor ő azzal csinálja!)

Jó étvágyat!

Reklámok

Szolj hozzá bátran! - ne féj, nem harapok (hamm)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s